alexmolico
Editorialist
|
CARE PE CARE
Scris Sambata, 04 Septembrie la 13:30:13
Dimineata mohorata pentru sufletul tricolorului care poarta numarul 12 in nationala. Da, de noi este vorba. Am fost alaturi de Razvan si baietii sai insa ei nu ne-au ignorat. Nu ne-au pasat o victorie care sa ne puna intr-o cursa favorabila pentru calificarea la Euro 2012.
Dincolo de tristetea rezultatului de aseara, cred ca sentimentul cel mai chinuitor nu era faptul ca ne pierdem speranta intr-o calificare ci faptul ca vor trece foarte greu zilele pana la meciul de la Minsk impotriva Belarusului. Vom simti fiecare ora care trece pana la partida care se disputa peste exact 79 de ore din acest moment.
Lupta pentru locurile 1-2 in Grupa D se va da in 4 sau, doamne fereste, in 5. Etapa de Marti 7 Septembrie devine decisiva. Cine pierde (daca e vorba de Romania si Franta) e practic (chiar daca nu matematic) eliminat. Un record de Guiness Book nu? Sa irosesti o campanie de calificare in numai 4 zile.
Pentru ca ne intereseaza pe toti, vreau sa dedic un topic criteriilor de departajare la finalul meciurilor din grupa in caz de egalitate de puncte. Se anunta niste preliminarii lungi care se vor intinde pe durata a 3 Yepp-uri mari: Y6, Y7 si Y8. Bosnia, Belarus, Albania, Romania si Franta vor mai pierde puncte in meciurile directe, sau, un adevarat dezastru, in meciurile cu sparring partner-ul Luxemburg.
Meciurile directe vor decide in caz de egalitate de puncte echipele care merg mai departe. Asadar, inca mai avem o sansa. Nu stam la mana jocului rezultatelor, ci la mana noastra. Sau, la piciorul nostru. Poate tocmai asta ne sperie nu?
Daca doua sau mai multe echipe termina la egalitate de puncte meciurile din grupa, criteriile de departajare in clasamentul final sunt urmatoarele:
a) numarul de puncte obtinute in meciurile directe
b) golaverajul din meciurile directe
c) numarul de goluri marcate in meciurile directe
d) numarul de goluri marcate in deplasare in meciurile directe
e) in cazul in care criteriile a)- d) nu reusesc sa departajeze echipele, se trece la epuizarea urmatoarelor criterii:
f) golaverajul din toate meciurile jucate in grupa
g) numarul de goluri marcate in toate meciurile jucate in grupa
h)numarul de goluri marcate in toate meciurile jucate in deplasare in grupa
i)numarul de cartonase galbene si rosii primite in toate meciurile din grupa
j)in cazul in care nici dupa epuizarea criteriilor f)-i)echipele n-au fost departajate, se va efectua tragere la sorti
Asadar, o campanie CARE PE CARE. Daca luam 4 puncte fiecareia dintre echipele care au punctat aseara in grupa noastra plus Frantei si castigam dubla cu Luxemburg avem asigurat cel putin locul 2.
De cand cu "Generatia de tinichea" am ajuns sa uitam bucuria fotbalului care implica Nationala. I-am invatat in schimb, matematica.
Sa vedeti cate calcule o sa avem de facut dupa meciurile de marti.
|